Piperea: Dezastrul care va să vină poartă două nume

Anca Murgoci / 01 iul 2016 / 10:01 Salveaza PDF Comentarii
Avocat-Gheorghe-Piperea
Avocat-Gheorghe-Piperea

Aproape toate marile bănci americane au trecut testele de stres din acest an derulate de Rezerva Federală (Fed), excepţie făcând subsidiarele "Deutsche Bank" şi "Santander" din SUA.

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat acest subiect.

"Dezastrul care va sa vina poarta doua nume: Deutsche Bank si Santander. Nu va bucurati ca nu au filiale in Romania. Bail-in-ul lor va afecta toata Europa.

Up-date : citesc acum presa scrisa si vad ca cei de la FMI au spus ca, dupa Deutsche Bank, al doilea si al treilea cel mai mare risc sistemic se concentreaza pe HSBC Holdings si Credit Suisse Group.

Legea darii in plata nu se afla pe aceasta lista. Si nici eu...

In schimb, pentru dl Isarescu, legea darii in plata este un risc sistemic sever, mai greu decat Brexit-ul chiar.
Iar pentru directia comunicare din BNR, eu sunt un risc sistemic sever. Bine, de vreun an a inceput sa le populeze cosmarurile si Dan Zamfir, dar tot cool ma simt pentru onoarea de a fi cosmarul principal al "elitei" comunicarii din BNR...

* bail-in = confiscarea depozitelor bancare pentru salvarea bancii aflate in dificultate", a scris Gheorghe Piperea.

În timp ce toate cele 31 de mari bănci americane au trecut testele de stres, "Morgan Stanley" a obţinut doar aprobarea condiţionată şi trebuie să prezinte un nou plan de majorare a capitalului până la sfârşitul anului.

Băncile care au trecut testele de stres pot majora dividendele sau îşi pot răscumpăra acţiunile.

Cele mai mari bănci americane, după active, sunt: "JPMorgan Chase & Co.", "Bank of America" Corp., "Citigroup" Inc. şi "Wells Fargo & Co".

Cel mai sever scenariu al testelor de stres indica o recesiune profundă în SUA, care ar fi dus la scăderea pieţei bursiere cu 50%, creşterea şomajului la 10% şi scăderea cu 25% a preţului locuinţelor. De asemenea, a fost inclusă o recesiune severă în zona euro şi în Marea Britanie, dar nu s-au luat în calcul efectele ieşirii acesteia din UE - Brexit.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24