EXCLUSIV  Piperea desființează proiectul lui Iohannis. ”Gata, asta e tot!”

Gheorghe-Piperea
Gheorghe-Piperea

Gheorghe Piperea atrage atenția asupra unui principiu de care ar trebui să se țină cont atunci când se realizează proiecte naționale în zona educației. 

Gheorghe Piperea a declarat, pentru DCNews, că programul ”România Educată”, lansat de președintele Klaus Iohannis, nu este complet. Mai mult, renumitul avocat a explicat care ar fi cele mai importante măsuri care ar trebui să se ia într-o țară în care toți liceenii își doresc să devină IT-iști. 

”Domnul Iohannis a zis să facem 'România Educată' și a dat acolo trei, patru linii de acțiune și gata, asta este tot. Eu, dacă aș fi un om cu putere de decizie, aș face cu totul altceva. Primul lucru, în zece mari orașe din România aș face centre universitare așa cum sunt, de exemplu, în Oxford, în Cambridge, poate nu la nivelul acela pentru că nu poți ajunge imediat, dar sunt orașe unversitare, inclusiv în Franța, cum este spre exemplu Poitiers, care sunt populate aproape în totalitate cu studenți. Acesta ar fi un pas în zona studiilor universitare. După aceea, aș face învățământul acesta profesional în așa fel încât oamenii, care nu au vocație să facă facultate, să învețe niște lucruri, dar să le învețe după vocația fiecăruia și să le învețe în așa fel încât să poată să și lucreze. Adică să faci învățământul să se lipească pe nevoile de forță de muncă din economie. La ora actuală, în liceele din România se face IT și atât. Toată lumea vrea să se facă IT-ist, nimeni nu se mai face recepționer de hotel, ospătar și multe alte meserii care se cer și pe care nu le mai găsești”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel