Pintea: Victimele de la Colectiv vor primi tratament gratuit oricât timp este nevoie

Ministrul Sănătății a anunțat că victimele tragediei vor fi tratate cât timp va fi nevoie.

Sorina Pintea a precizat într-o conferință de presă că persoanele afectate de incendiul din Colectiv vor avea acces la tratament în țară și în afara țării în continuare.

„În urma scrisorii deschise pe care ne-au adresat-o, am avut o discuţie cu premierul României. Astăzi i-am informat pe cei care au fost prezenţi la această întâlnire privitor la discuţia pe care am avut-o. Concluzia este că susţinem propunerea lor de modificare a legislaţiei astfel încât să primească decontarea îngrijirilor atât timp cât au nevoie. Am mai discutat despre actele privind transferul pacientului. Este ordinul de ministru pe care urma să îl promovăm, dar am mai avut nişte discuţii pe această temă. I-am întrebat de ce avem acum această discuţie pentru că, practic, termenul de decontare este 31 decembrie 2020 şi mi-au spus că doresc să se asigure că vor avea acces la tratament atât timp cât au nevoie. Am convenit să facem această propunere de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii sănătăţii. Luni le vom transmite varianta pe care am găsit-o. Este vorba doar despre modificarea unei fraze, astfel încât să nu mai aibă temeri că vreodată cineva ar putea să le taie accesul la tratament”, a declarat Pintea, conform Agerpres.

Sorina Pintea a spus că în prezent, 16 pacienți beneficiază de decontări pentru tratament.

Răspunsul Ministrului Sănătății a venit după ce Alexandra Furlea, victimă a incendiului de acum 4 ani, a trimis o scrisoare către Pintea și Dăncilă.

Scrisoarea poate fi citită integral AICI.

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28