Pintea, suspendare din PSD. Olguța Vasilescu: Este clar! Era într-o discuţie cu o primăriță

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Lia Olguța Vasilescu a vorbit despre posibila suspendare a Sorinei Pintea din PSD, după declarațiile lui Marcel Ciolacu pe această temă.

"Domnul Marcel Ciolacu a zis foarte clar: trebuie să se ia o decizie, a fost făcută o propunere. Asta este cu totul altceva. Deocamdată nu avem un articol de statut. Probabil că, în data de 21 martie, la Congres, când va fi modificat şi statutul, vom putea avea o prevedere pentru acest statut, dar cu singuranță nu se putea lua nicio decizie în acea şedinţă, la care eu nu am participat la partea la care s-a discutat acest lucru pentru că acolo erau doar preşedinţii de organizaţii. Partidul trebuie să aibă toleranță zero la cazuri de corupție, ca şi în cazul abuzului, cum este aici. Sper din toată inima ca, mâine, Sorina Pintea să aibă un judecător corect care să evolueze bine dosarul.

"Sorina Pintea era într-o discuţie cu o primăriţă"

Sunt convinsă că nici ea şi nici avocaţii ei nu au avut timp să vadă dosarul, când s-a apărat la decizia de arestare a instanţei, după ce fusese pusă în stare de arest preventiv. Este normal să nu fi avut timp să fi văzut dosarul din moment ce lucrurile s-au precipitat. Cu siguranţă, cred că toată lumea a înţeles că acolo nu a fost vorba despre un flagrant aşa cum s-a spus, într-o primă fază, pe toate posturile de televiziune. Nu există un proces verbal pentru că nu a fost un flagrant. Ştiu că Sorina Pintea era într-o discuţie cu o primăriţă din județul Maramureş, care ar fi trebuit chemată să semneze acest proces verbal. Evident, nu a mai fost chemată pentru că nu a fost niciun flagrant din moment ce Sorina Pintea nu a pus mâna pe punga de bani", a spus Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

"Este un circ mediatic"

"Pentru mine, este evident că este un circ mediatic. Dacă nu ar fi fost aşa, probabil presa nu ar fi fost informată că este reţinută Sorina Pintea cu o zi înainte ca ea să primească procesul verbal de reţinere şi cu câteva minute înainte să se fi desfășurat această operațiune a procurorilor. Pentru că, la DIGI 24, deja era ştirea că Sorina Pintea este reţinută. A fost sunată, a intrat în direct şi a spus că nu ştie nimic pentru că nu se desfăşurase nicio operaţiune, pentru ca apoi să dea năvală procurorii. Chestiunile astea, în care prima oară anunţăm presa să facem spectacol mediatic şi apoi ne apucăm de treabă... Pentru toată lumea devine clar că ce s-a întâmplat acolo nu este în regulă.” a mai spus social-democrata. 

Întrebată care va fi propunerea sa în PSD vizavi de suspendarea Sorinei Pintea, social-democrata a spus: "Cred că propunerea de bun-simţ este aceea că, dacă eşti condamnat de o primă instanţă, este clar că trebuie să îţi pierzi calitatea de membru de partid".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel