Pintea, despre senatorul adus cu elicopterul în Capitală: Transportul se face la solicitarea personalului medical

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi, referindu-se la faptul că un senator PSD ar fi fost transportat cu un elicopter SMURD de la Suceava la Institutul 'Matei Balş' din Capitală, că solicitarea în astfel de cazuri vine din partea personalului medical şi se realizează cu 'o puternică justificare medicală'.

Presa centrală a relatat că senatorul PSD Virginel Iordache ar fi fost transportat de la Suceava cu un elicopter SMURD la Institutul 'Matei Balş' din Capitală, deşi acesta nu ar fi avut nimic grav. 'Din punct de vedere al stării de sănătate sunt convinsă că el nu ar fi internat la 'Matei Balş' dacă nu ar fi existat probleme. Pe de altă parte, transportul se face la solicitarea personalului medical.

Telefonul la 112 pentru transport se dă de către un medic. (...) Acest transport se face gratuit cu o puternică justificare medicală', a spus ministrul. Pintea a susţinut că există criterii foarte clare pe care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă le-a stabilit privind transportul cu elicopterul sau ambulanţa. 'Probabil că, dacă nu era de la PSD, ar fi fost altfel prezentat cazul. Din punctul meu de vedere, eu nu cred că cineva riscă să trimită un elicopter pentru un simplu caz. Nu cred. Pe de altă parte, există nişte criterii foarte clare pe care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă le-a stabilit privind transportul cu elicopterul sau ambulanţa', a declarat demnitarul, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel