Pintea, despre asistenții medicali care pleacă în străinătate. Scădere semnificativă

Sorina Pintea, declarații
Sorina Pintea, declarații

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi-a exprimat duminică, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei internaţionale a asistentului medical, respectul faţă de activitatea cadrelor medicale pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale.

Sorina Pintea apreciază drept "îmbucurător faptul că ultimele statistici arată o scădere semnificativă a cererii de certificate de conformitate, documente care atestă studiile urmate în vederea exercitării profesiei peste hotare".

"Asistentul medical are un rolul important în echipa medicală şi în procesul de îngrijire al pacienţilor, dar şi în cel de consiliere şi informare a acestuia. Avem nevoie de asistenţi medicali profesionişti, bine pregătiţi şi aproape de pacienţii noştri. De aceea, după una dintre cele mai importante măsuri luate în ultimii doi ani în sistemul medical, creşterea salariilor medicilor şi asistenţilor medicali din spitale, am continuat măsurile prin care urmărim asigurarea condiţiilor necesare pentru exercitarea profesiei de asistent la standarde ridicate, dar şi reducerea exodului acestor profesionişti. Astfel, continuăm programele de specializare pentru reconversie profesională pentru asistenţii generalişti şi de pediatrie, am aprobat normele de organizare şi desfăşurare a programului de studii complementare în asistenţa de urgenţă", afirmă Pintea în mesajul citat.

Reconversie profesională pentru asistenții medicali

Ministrul Sănătăţii a subliniat că a iniţiat un proiect de modificare a Ordinului MS 942/2017 privind specializările pentru asistenţii medicali prin care se extinde lista specializărilor şi se dă posibilitatea reconversiei profesionale a asistenţilor medicali, indiferent de nivelul de calificare iar anul acesta va fi promovată Legea profesiilor (care include legea exercitării profesiei de asistent medical), în prezent în circuit de avizare.

"Mai mult, în contextul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, Ministerul Sănătăţii a organizat întâlnirea comună a medicilor şefi, asistenţilor medicali şefi şi a dentiştilor şefi din Statele Membre ale Uniunii Europene, unde au fost dezbătute teme de interes, precum siguranţa pacienţilor şi calitatea îngrijirii şi controlului infecţiilor asociate asistenţei medicale, combaterea rezistenţei la antimicrobiene, valorificarea inovaţiei şi intensificarea cooperării pentru sprijinirea sănătăţii populaţiei din regiunea europeană. Am convingerea că numai împreună, autorităţi şi profesionişti, vom continua dezvoltarea acestui sector, în beneficiul pacienţilor. La mulţi ani, asistenţi medicali!", a adăugat în mesaj Sorina Pintea.

Vezi și: Cine va fi succesoarea cancelarului Angela Merkel? Anunțul politic al momentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel