Pintea, controale noaptea în spitale: La 30 de ani după Revoluție învățăm să ne spălăm pe mâini

Sorina Pintea
Sorina Pintea

În direct la România TV, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a făcut precizări cu privire la controalele inopinante pe care le-a desfășurat în spitalele din România. 

”Nu anunț niciodată unde merg. Aseară am fost la Tulcea. Acolo am avut o surpriză plăcută. Se așteptau să merg. Condițiile erau în regulă. Nu comentez calitatea actului medical. O mulțime de pacienți pleacă din Tulcea spre Constanța. Dar era un spital curat. A fost o vizită normală”, a precizat Sorina Pintea, în direct la România TV. 

Întrebată de Victor Ciutacu dacă e normal ca la 30 de ani de la Revoluție să ajungă să umble responsabilul sistemului, noaptea, prin spitale, să verfice lucruri care țin de responsabilitatea managerilor respectivelor instituții, ministrul Sănătății a precizat că nu e normal.

”Învățăm să ne spălăm pe mâini”

”Nu e normal. La 30 de ani după Revoluție învățăm să ne spălăm pe mâini. M-a făcut să încep aceste vizite faptul că vedeam în media imagini din spitale și nu îmi venea să cred. Am vrut să mă conving. Am vrut să merg, dar nu în vizite oficiale. Am vrut să văd cum este primit pacientul care plătește asigurarea. Am fost dezamăgită. La 30 de ani după Revoluție avem spitale cu infrastructura proastă. Acum se accesează fonduri europene și se bagă bani în infrastructură să se creeze condiții civilizate pentru pacienți. Dacă va trebui să o fac mă voi duce în fiecare săptămână. Atâta timp cât sunt ministrul Sănătății vreau să asigur pacienților din România condițiile optime”, a mai precizat Sorina Pintea. 

”Am primit telefoane să merg în controale”

”Am primit telefoane să merg în aceste vizite. Eu vreau să demonstrez că cei care ar fi trebuit să facă aceste controale nu le-au făcut cum trebuie. Desigur că îi voi sancționa pe cei care nu au făcut controalele așa cum trebuie. Pentru ceea ce am găsit în unele spitale, am sugerat autoritățile locale anumite demiteri”, a mai spus ministrul Sănătății. 

Produse ”proaste”, cumpărate la Spitalul Elias

”La Elias a fost o procedură de licitație, corectă. A fost criteriul prețul cel mai mic. Și de prețul cel mai mic s-au cumpărat niște produse proaste, din punct de vedere calitativ. Medicii au observat foarte bine că acele materiale nu corespund, au sesizat comisia care a reziliat contractul cu firma respectivă. Vreau să menționez că atunci când s-au precizat la licitație, cei de la firma respectivă au adus mostre corespunzătoare, dar livrările... și atunci... mă întreb ce au făcut cei care au fost în comisia de recepție a materialelor respective, le-au dat drumul așa pe secție. Noroc cu medicii și cu managerul care au observat”, a mai spus Sorina Pintea, în direct la România TV. 

Vezi și: Tone de țuică și vin, confiscate din comunele din Vrancea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel