Pintea, în ancheta Matteo Politi: Vom merge până la suspendarea autorizației de funcționare

Sorina-Pintea-Ministrul-Sănătății
Sorina-Pintea-Ministrul-Sănătății

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, susține că ancheta la clinica unde opera falsul medic Matteo Politi este în desfășurare, iar dacă va fi necesar se va merge chiar și până la suspendarea autorizației de funcționare. 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, face noi precizări privind ancheta medicului fals Matteo Politi, care opera sub numele Mathew Mode. 

”Furnizorul de servicii medicale este responsabil de calitatea și siguranța actului medical. Deci până la urmă, dacă pacientul dorește să aibe informații despre medicul pe care îl consultă, trebuie să se adreseze conducerii spitalului, administratorului clinicii la care el apelează. 

Ministerul Sănătății a creat cadrul legal, dar această legislație trebuie și aplicată. Spuneam că în spitalele publice nu se poate întâmpla așa ceva pentru că există reguli foarte clare. Există clinici și instituții private care au un sistem mai draconic de a-și selecta personalul. Deci până la urmă este vorba și despre clinicile la care noi ne adresăm fiecare.

”Vor suporta rigorile legii”

Cei care sunt iresponsabili și au făcut aceste lucruri vor suporta rigorile legii. Încă nu am terminat evaluarea, dar vom merge până la suspendarea autorizației de funcționare”, a declarat Sorina Pintea, în direct la România TV. 

Conform aceleiași surse, patru clinici medicale au fost verificate până în momentul de față, iar alte două clinici urmează a fi verificate. 

Vezi și: 

De ce nu elimină statul taxa pe medicamente

Program Vitamina D. Pintea: Nu este o invenție a lui Dragnea

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel