Pilula (preventivă) pentru mahmureală ajunge în Europa. Funcționează?

Fotografie de la MART PRODUCTION: Pexels
Fotografie de la MART PRODUCTION: Pexels

Acum este posibil să te trezești fără mahmureală după o petrecere. O companie suedeză a conceput pastile pentru a trata mahmureala.

Medicamentul se numește Myrkl și tocmai a fost scos la vânzare în Marea Britanie. Ar trebui să ajute persoanele care beau alcool moderat să se trezească mai bine, fără efectele mahmurelii. Medicamentul ar elimina ”70% din substanța alcoolică doar după la 60 de minute după ingestie”, evitând astfel efectele mahmurelii.

Laboratorul suedez care l-a dezvoltat susține că acesta este primul produs din istorie capabil să elimine eficient toxinele, distrugând până la 70% din alcoolul din organism, potrivit Europa Today.

Cum se administrează medicamentul?

Potrivit companiei, administrarea primului comprimat cu aproximativ 12 ore înainte de a bea și a celui de-al doilea cu o oră înainte de a începe să bea ar avea ca rezultat ”eliminarea a 70% din substanța alcoolică la 60 de minute după ingestie”.

Mahmureala se datorează în principal efectelor deshidratante ale alcoolului, care pot provoca dureri de cap. Efectul direct al alcoolului asupra stomacului poate provoca, de asemenea, dureri de stomac și greață.

Cum funcționează medicamentul?

Cantitatea mai mică de alcool absorbită de organism reduce riscul de deshidratare. Prin urmare, Myrkl a dezvoltat un nou supliment alimentar conceput pentru a ataca rapid alcoolul din intestin înainte de a ajunge la ficat, permițându-vă să beți câteva băuturi seara fără a-i simți efectele a doua zi.

Pilula conține bacterii, L-cisteină și B12 care sunt activate în intestin înainte ca alcoolul să ajungă în ficat. Celelalte ingrediente enumerate în suplimente sunt doar aminoacizi și zahăr, ingrediente care se găsesc în majoritatea alimentelor. 

Toate ingredientele sunt recunoscute ca sigure de către Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și Administrația SUA pentru Medicamentele Alimentare (FDA).

Odată absorbite, bacteriile și L-cisteina B12 sunt activate în intestin înainte ca alcoolul să ajungă la ficat, descompunând alcoolul în apă și dioxid de carbon.

Este un medicament etic? 

Conceptul de pastilă împotriva mahmurelii este grozav, în teorie: cine nu vrea să sară peste potențiala amețeală sau durere de cap după o noapte de băutură?

Dar poate acest produs să contribuie la abuzul de alcool? Un supliment care elimină potențial efectele negative ale alcoolului ar putea încuraja consumul mai mult de alcool la cantități mai mari... ceea ce ar putea duce la alcoolism. 

Håkan Magnusson, CEO al De Faire Medical, a spus că Myrkl ”nu este conceput pentru a atenua impactul consumului în exces, consumatorii nu ar trebui să folosească Myrkl ca scuză pentru a consuma mai mult alcool”.

Medicamentul nu elimină daunele pe care consumul excesiv de alcool le are asupra ficatului.

Consumul responsabil de alcool trebuie practicat întotdeauna, cu sau fără Myrkl. 

Părerea unui specialist

În timp ce aceste pastile aduc speranța de a pune capăt în sfârșit week-end-urilor afectate de greață, dureri de cap și regrete, mulți experți sunt sceptici cu privire la eficacitatea lor. 

”În stadiul actual al dovezilor, nu există produse care să prevină sau să trateze mahmureala”, a declarat Next Sally Adams, profesor asociat la Facultatea de Psihologie de la Universitatea din Birmingham .

Adams subliniază că știința din spatele mahmurelii este holistică, cu mulți factori în joc, ceea ce face deosebit de dificilă găsirea unui ”remediu pentru mahmureală”.

”Când ne gândim la o mahmureală, este ușor să ne gândim că acestea se datorează pur și simplu deshidratării excesive”, a spus el. ”Acestea sunt deshidratarea, durerile de cap, echilibrul sau dezechilibrul electrolitic, iritația stomacului și a intestinului subțire: acestea sunt procese foarte complexe care un singur produs poate rezolva”, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel