Pilonul 2 Pensii. Tudose, anunț

Premierul Mihai Tudose a declarat luni că Pilonul II de pensii nu se desfiinţează, iar ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, va face o analiză privind modul cum este gestionat acest fond. 

Nu se desfiinţează Pilonul II de pensii. Ceea ce face doamna ministru (al Muncii - n.r.) este o analiză asupra gestionării acestor bani. Să vadă Guvernul, să vadă doamna ministru şi apoi noi toţi cum e gestionat acest fond, ce se întâmplă cu acei bani, cât costă gestionarea acelor bani. Rezultatele vor fi făcute publice", a afirmat premierul, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, care a avut loc la Parlament. 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat duminică seară că a solicitat ASF date despre Pilonul II de pensii, subliniind că nu este vorba despre naţionalizarea acestui fond.

Reamintim că Ionuț Mișa, noul ministru al Finanțelor a avut o declarație controversată, ce ulterior a fost retrasă conform căreia Pilonul II de pensii urmează să fie desființat. Tot la momentul respectiv s-a vorbit și despre posiblitatea ca persoanele care contribuie la pensii să poată opta pentru un singur pilon de pensii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel