Pilon II PENSII. Contribuția, REDUSĂ. Biriș, avertisment: Când umerii ies la pensie, sistemul se rupe

Contribuția la Pilonul II de pensii a scăzut de la 5,1% la 3,75%. 

În urma acestei modificări, salariații au primit informări de la băncile unde contribuie la Pilonul II de Pensii. 

Unii au descoperit că, deși au primit asigurări că procentul a făcut scăzut pentru că baza de raportare este mai mare, valoarea contribuției a scăzut. 

Luând un caz concret, în octombrie, când procentul era de 5,1%, contribuția brută a unui salariat oarecare, luat la întâmplare, ca model, era de 223 de lei. Anunțul recent de la banca unde contribuie este că procentul a fost scăzut la 3,75%, iar în tabel contribuția brută este de 212 lei. Este o scădere de 12 lei. 

Avertismentul lui Biriș: Când umerii ies la pensie, sistemul se rupe

Gabriel Biriș, consultant fiscal, a susținut la Digi 24: ”Pilonul I, în fiecare lună, primește niste bani de la asigurați pe care, în fiecare lună, îi dă către pensionari și nici ăia n-ajung, plus încă niște bani de la buget. Dacă luna viitoare nu s-ar mai colecta contribuția la pensie de la angajați, fondul de pensii n-ar avea nimic. Este un sistem piramidal care depinde de banii băgați în el lunar. Ceea ce este extrem de îngrijorător este distribuția vârstelor. Ea arată ca o amforă: burta, generația cea mai groasă care ține greul sistemului de pensii, sunt decrețeii. În momentul în care evoluăm în timp, 2030, adică peste 12 ani, nu va mai arată ca o amforă, ci ca Schwarzenegger. Și când umerii ies la pensie, sistemul se rupe.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel