Pilaf sârbesc cu pui. Rețeta bucătarului de la ”Neatza cu Răzvan şi Dani”

Rodica Mitu / 21 noi 2019 / 11:06 Salveaza PDF Comentarii
Carne de pui
Carne de pui

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat un preparat cu orez, carne de pui, ardei, intitulat „Pilaf sârbesc cu pui”.

Pilaf sârbesc cu pui ingrediente

 

1 pui

500 gr orez cu bob rotund

ulei de măsline

7-8 bucăți ardei gras

2-3 cepe

1 cățel de usturoi

supă de pui

condimente pentru pui

roșii cherry

sare

piper

 

Mod preparare

 

Puiul se masează cu ulei de măsline, atât pe exterior, cât și pe sub pielea de pe piept. Se adaugă condimente pentru pui și boia de ardei. Se prepară la cuptor până se rumenește la foc mediu.

Pentru a prepara orez sârbesc, se călesc în ulei de măsline ceapa tocată împreună cu un cățel de usturoi strivit. Când ceapa își schimbă culoarea, se adagă ardei gras, iar peste câteva minute orezul clătit bine și scurs.

Se amestecă ușor să se călească și orezul, apoi se adaugă supa de pui fierbinte, în proporție de 3:1 față de orez, notează a1.ro. Se lasă să fiarbă orezul sârbesc la foc domol, până absoarbe toată supa. Se asezonează cu sare și piper.

 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23