Piedone a scăpat de cauțiunea de 1,5 milioane de lei pe care trebuia să o plătească

Tribunalul Bucureşti a decis vineri să revoce măsura controlului judiciar pe cauţiune dispusă de procurorii DNA în cazul fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, în dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv.

Judecătorii au admis, vineri, plângerea lui Piedone la decizia DNA din 18 decembrie 2015, prin care s-a dispus controlul judiciar şi plata unei cauţiuni de 1,5 milioane lei, decizia fiind definitivă.

La mijlocul lunii decembrie, DNA a decis că fostul edil trebuie să plătească o cauţiune de 1,5 milioane lei, iar pe 29 decembrie 2015 acesta a depus drept garanţie un imobil şi vehicule de epocă. Ulterior, el a atacat ordonanţa procurorilor în instanţă, având câştig de cauză.

Iniţial, Cristian Popescu-Piedone a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv. Ulterior, procurorii l-au anunţat că au extins urmărirea penală şi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul său pentru fals intelectual şi abuz în serviciu. Potrivit DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis un acord şi o autorizaţie de funcţionare necesare desfăşurării activităţii de către o societate comercială (alta decât SC Colectiv Club SRL).

[citeste si]

Pentru a autoriza funcţionarea acestei societăţi, Piedone a emis documentele administrative (acordul şi autorizaţia de funcţionare), prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că firma respectivă îndeplinea cerinţele legale necesare avizării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel