Piața imobiliară își revine în Europa. În România…

agerpres_3415173
agerpres_3415173

Piața imobiliară își revine în Europa după o orientare a investitorilor de la clasa A spre piețe aflate în redresare economică. În ceea ce privește țara noastră, specialiștii vorbesc despre o "ușoară" creștere a tranzacțiilor. Este vizat segmentul de birouri în detrimentul celui industrial și rezidențial. 

Potrivit concluziilor raportului Emerging Trends in Real Estate® Europa 2014, o prognoză a evoluţiei pieţei imobiliare publicată de Urban Land Institute (ULI) în asociere cu PwC, investitorii din domeniul imobiliar se orientează spre plasamentele din piețele aflate în redresare economică, cum sunt Irlanda și Spania, spre capitalele regionale și spre proprietățile de clasă secundară. Reacția vine ca urmare a competeției acerbe pe proprietățile de clasă A pe marile piețe. 59% dintre respondenţi cred că proprietăţile de clasă A de pe principalele  pieţe imobiliare europene sunt acum supra-evaluate.

Potrivit raportului, Dublin a urcat spectaculos în topul destinaţiilor de investiţii, de pe locul 20 în raportul anului anterior, pe locul 2 în 2014. 51% dintre respondenți consideră acum atrăgătoare oportunităţile de achiziţii  din Irlanda. 67% dintre respondenţi cred că oportunitățile de cumpărare în Spania sunt acum bune.

"În ceea ce priveşte piaţa imobiliară din România ne aşteptăm la o uşoară creştere a tranzacţiilor, îndeosebi pe segmentul de birouri şi mult mai mică activitate de achiziţie pe segmentele de retail, industrial şi rezidenţial”, a declarat Francesca Postolache, Director, Servicii de Audit, Liderul Echipei de Servicii pentru sectorul imobiliar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel