Piața gazelor, LIBERALIZATĂ de la 1 IULIE. Ce se întâmplă cu facturile la gaze, ce variante au românii

De la 1 iulie 2020, piața gazelor se va liberaliza. Prețurile nu vor mai fi reglementate de ANRE, ci vor fi stabilite în funcție de piață, cerere și ofertă, fără ca Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei să intervină în vreun fel. 

Până la 30 iunie 2020, consumatorii casnici pot să încheie noi contracte cu furnizorii de gaze. Dacă nu o vor face, contractul se va prelungi la actualul furnizor, însă tarifele ar putea varia, fiind singurul lucru care ar urma să se schimbe. 

De la furnizorul actual de gaze, românii trebuie să primească în această lună sau în iunie, ofertele noi de prețuri valabile din 1 iulie 2020.  În cazul în care nu încheiați un nou contract și nu oferiți un răspuns la oferta furnizorului de gaze, contractul prezent, reglementat de ANRE, rămâne în vigoare, astfel veți primi în continuare gaz de la furnizorul actual, conform contractului. Și-n acest caz, ar putea ca prețul să difere, tariful fiind cel din oferta ce va fi comunicată șuna aceasta sau luna viitoare. 

În momentul în care un consumator decide să schimbe furnizorul de gaze, el nu va avea de suportat costuri suplimentare de ordin tehnic.  

ANRE încurajează românii să verifice piața și ofertele furnizorilor, pentru a încheia contracte de furnizare a gazelor la noi tarife. Informațiile pot fi ușor accesate descărcând aplicația ANRE pe telefon sau tabletă.  

Și piața energiei electrice va trece la acest pas, al liberalizării, din 1 ianuarie 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel