Mişcare importantă pe piaţa farma: Dr. MAX achiziţionează A&D Pharma. Sensiblu, nou proprietar

Dr. Max va deveni oficial unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din România.

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care Dr. Max a achiziționat A&D Pharma. Tranzacția este în curs de finalizare.

Lanțul internațional de farmacii Dr. Max a primit aprobarea Consiliului Concurenței pentru achiziția A&D Pharma Group, prin intermediul GLEBI HOLDINGS PLC. În urma deciziei Consiliului Concurenței, Dr. Max va deveni acționar majoritar al A&D Pharma Group. A&D Pharma Group deține lanțurile de farmacii Sensiblu și Punkt, distribuitorul de medicamente Mediplus și divizia A&D Pharma Marketing & Sales. Ultimii pași formali de finalizare a tranzacției vor fi făcuți în săptămânile următoare.

Dr. Max pe piaţa românească

Dr. Max a intrat pe piața românească în iunie 2017, prin achiziția lanțului de farmacii Arta, cu 31 de unități. Prin noua tranzacție, Dr. Max va deveni unul dintre principalii actori de pe piața românească cu un număr total de 613 farmacii. Această cifră nu include cele 18 farmacii Arta care vor fi transferate altor divizii în urma angajamentului asumat față de Consiliul Concurenței. De asemenea, Dr. Max devine un distribuitor integrat de produse farmaceutice și furnizor de servicii de marketing și vânzări, cu peste 5.000 de angajați.

"Preluarea A&D Pharma este un moment important pentru prezența Dr. Max pe piața românească. Tranzacția este expresia concretă a angajamentului nostru față de România, ca și a planurilor noastre de dezvoltare pe termen lung la nivel regional. Dr. Max devine unul dintre cei mai importanţi jucători din Europa, deținând poziția de lider pe majoritatea piețelor pe care este prezent (Cehia, Slovacia, România, Polonia, Serbia și Italia). Vom consolida operațiunile A&D Pharma, promovând în continuare pe piața locală elementele care au impus brandul corporativ Dr. Max drept un veritabil standard în industrie: serviciile pentru pacienți și consumatori, o gamă largă de produse și accesibilitatea" a declarat Leonardo Ferrandino, CEO al Dr. Max.

"Cu viziune și abnegație am reușit să construim o afacere de succes în ultimii 23 de ani. Am asigurat acum un viitor mai amplu, internațional, pentru A&D și angajații noștri, prin integrarea în grupul Dr. Max. Vom lucra împreună să maximizăm această oportunitate de a crea valoare pentru pacienți, medici și angajați" a declarat Robert Popescu, CEO A&D Pharma.

Vânzări de miliarde de euro

Prin această tranzacție, Dr. Max va opera peste 2.000 de farmacii in Europa Centrală și de Est, cu vânzări totale de peste 2,3 miliarde de euro și peste 12.000 de angajați în Europa.

Dr. Max este deținut de Penta Investments, un grup de investiții privat cu o strategie pe termen lung în principal în Europa Centrală și de Est, ce deține active în domenii precum sănătate, servicii financiare, producție, apărare, retail, dezvoltare imobiliară și mass-media. Penta Investments este hotărâtă să continue să dezvolte proiecte de succes în Europa Centrală și de Est. În 2017, companiile controlate de Penta Investments dețineau active cu o valoare totală de 9 miliarde de euro și peste 41.000 de angajați.

[citeste si]

Despre Dr. Max

Dr. Max este unul dintre principalele lanțuri farmaceutice din Europa Centrală și de Est și, în general, din Uniunea Europeană. Compania devine un furnizor unic pe piața europeană oferind metode inovatoare de furnizare a serviciilor de sănătate într-o abordare unitară.
Mai multe pe: http://www.drmaxpharma.com

Despre Penta Investments

Penta este un grup de investiții din Europa Centrală înființat în 1994. Grupul activează în domenii precum sănătate, servicii financiare, producție, retail, dezvoltare imobiliară și mass-media. Penta operează în peste 10 piețe europene şi are birouri în Praga, Bratislava și Varșovia.
Mai multe pe: www.pentainvestments.com

Despre A&D Pharma

A&D Pharma Group aduce sănătatea mai aproape de oameni, oferind servicii integrate de import, distribuție marketing și vânzări de farmaceutice, prin distribuitorul Mediplus, lanțurile de farmacii Sensiblu și Punkt, și divizia A&D Pharma Marketing&Sales. Grupul are o istorie de 23 de ani în industrie. Cifra de afaceri totală pentru 2016 a depășit 1 miliard de euro.
Mai multe pe: www.adpharma.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel