Piaţa de brokeraj. Adrian Tănase, adevăr DUREROS: "Este un lucru rău"

Directorul BVB, Adrian Tănase crede că piaţa de brokeraj se consolidează prin restrângerea activităţii; cumva acesta este un lucru rău.

Piaţa de brokeraj se consolidează în rău, respectiv cei mari îşi restrâng activitatea, iar cei mici dispar, a declarat luni Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), într-o conferinţă de presă. 'Se întâmplă două lucruri la bursă sau cu legătură la bursă, respectiv unul bun şi unul rău. Lucrul bun este că au început să se întâmple listări, azi avem Purcari, mai sunt anunţate şi alte listări în zilele următoare. Lucrul rău care se întâmplă este că piaţa de brokeraj se consolidează. Este un lucru rău. Nu se consolidează prin achiziţii sau fuziuni de brokeri. Se consolidează prin restrângerea activităţii. Brokeri mari restrâng activitatea, cei mici dispar. Cumva acesta este un lucru rău pentru BVB', a spus Tănase.

El a precizat că MiFID pune presiune pe brokeri, iar aceştia nu trec printr-o perioadă propice în România.

'Toată lumea cred că intuieşte care ar fi motivul. Cumva brokerii din România trec prin o perioadă nu prea propice, având în vedere că reglementările MiFID II vin să pună mai multă presiune pe un business restrâns', a explicat şeful BVB. Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat, săptămâna trecută, numirea lui Adrian Tănase în funcţia de director general al societăţii Bursa de Valori Bucureşti SA.

[citeste si]

Adrian Tănase îl înlocuieşte în funcţie pe Ludwik Sobolewski, cel care a notificat BVB, în data de 27 octombrie, cu privire la demisia sa din funcţia de director general al societăţii.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27