Piaţa Alba Iulia va găzdui startul şi sosirea Maratonului Internaţional Bucureşti

piata alba iulia
piata alba iulia

Valeria Răcilă van Groningen, preşedintele Asociaţiei Bucharest Running Club, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, noutăţile Maratonului Internaţional Bucureşti, cursă programată pentru zilele de 8 şi 9 octombrie, 2011.

„Faţă de ediţiile trecute, în acest an maratonul aflat la ediţia cu numărul patru se va alerga pe un traseu schimbat, mult mai accesibil. Nu se va mai alerga în jurul Palatului Parlamentului, din cauza reuniunii NATO de la Bucureşti. Startul şi finişul , precum şi festivităţile de premiere se vor desfăşura anul acesta în Piaţa Alba Iulia“, a declarat campioana olimpică de canotaj cu prilejul unei conferinţe de presă, informează Agerpres.

Valeria Răcilă van Gronningen a mai precizat că alergările copiilor, pe categorii de vârstă, între 4 şi 12 ani, vor avea loc pe data de 8 octombrie, în timp ce cursele adulţilor sunt prevăzute pentru 9 octombrie. Se vor alerga astfel ştafeta de 4 x 10 km, semimaratonul şi cursa populară.

În cadrul acestui eveniment se vor desfăşura şi întrecerile Campionatului Naţional de maraton, cursă organizată de Federaţia Română de Atletism.

Nicolae Curta, vicepreşedinte al FR de Atletism, a subliniat că la competiţie vor participa 65 de alergători de seniori şi de tineret, ce vor avea şansa să se întreacă cu sportivi renumiţi din întreaga lume. La maratonul internaţional s-au înscris până acum aletgători din peste 40 de ţări ale lumii.

Sumele de bani donate de alergători vor reprezenta un sprijin pentru organizaţiile neguvernamentale Hospice Casa Speranţei şi Viitor Plus, precum şi pentru Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă.

Citeşte şi:

Maratonul Internaţional modifică traseele mai multor linii RATB în Capitală, sâmbătă și duminică. Vezi aici noile rute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel