EXCLUSIV  Piața muncii. Teodorovici: Trebuie scoasă rapid această prevedere! Se poate da ordonanță de urgență

Bogdan Cotigă / 04 aug 2018 / 15:14 Salveaza PDF Comentarii
Eugen Teodorovici
Descriere foto: Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Tedorovici, a declarat la Interviurile DC News, că există soluții pentru înbunătățirea pieței de muncă, dar pentru acestea trebuie ca guvernul să învețe să nu mai gândească contabil. 

Ministrul de Finanțe a declarat că există un deficit de un milion de lucrători pe piața de muncă din România. "Din legea care regelmentează contingentul de lucrători străini cu permise de muncă în România trebuie scoasă prevederea că patronii trebuie să ofere salariul mediu pe economie pentru muncitorii străini", a declarat Teodorovici. Acesta a explicat că la momentul când a fost dată această prevedere ea se justifica pentru că era șomaj mare și se dorea descurajarea patronilor să angajeze străini în detrimentul românilor. "Acum avem o lipsă de muncitori și trebuie scoasă rapid această prevedere", a precizat ministrul.

Taxele pentru muncitorii străini, eliminate 

A doua prevedere care, în opinia lui Teodorovici, ar trebui scoasă, este eliminarea taxelor de viză pentru muncitorii străini. "Aceste taxe se reflectă în costurile cu forța de muncă a patronilor români. Nu din asta câștigă România. Trebuie să învățăm să nu mai gândim contabil. Pierd acum la buget 100 de lei, dar măsura asta îmi aduce mâine poate 300 de lei. Contingentul de muncitori stabilit acum nu a fost însă atins, dar trebuie să eliminăm prevederile ce limitează aceste angajări și de care v-am spus. Am avut discuții în guvern și cred că se poate da o ordonanță de urgență în acest sens pentru că în parlament lucrurile se mișcă greu," a mai spus Teodorovici.   

 

Vezi aici declarațiile ministrului:Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24