Piața europeană a ofertelor publice inițiale, creștere importantă

În ciuda incertitudinilor din jurul Brexit-ului și a războului comercial dintre SUA și China, piața primară de capital a înregistrat o creștere semnificativă în primele trei luni ale anului 2018.  

Piata europeana a IPO-urilor (piata primara de capital) a avut un inceput de an puternic in 2018, inregistrand 12,5 miliarde de euro in primele trei luni din acest an, mai mult decat dublu fata de suma de 4,6 miliarde inregistrata in perioada similara a anului trecut. Acest lucru s-a datorat in principal IPO-urilor consistente lansate de Siemens Healthineers si de Grupul DWS al Deutsche Bank, care au atras 3,7 miliarde de euro, respectiv 1,3 miliarde de euro, dand astfel un impuls solid pietei de IPO-uri din Europa catre finalul trimestrului.

 Piețele, flexibile cu investitorii 

„Primul trimestru din 2018 a adus o volatilitate crescuta si corectii semnificative pentru indicii globali. Pietele de IPO-uri din Europa s-au dovedit a fi flexibile cu investitori dornici sa gaseasca valoare si sa ia in calcul plasamente din timp in companii cu actiuni interesante, cu potential si fundamente economice solide. In ciuda incertitudinilor din jurul negocierilor pentru Brexit, a potentialului razboi comercial intre Statele Unite ale Americii si China si a discutiilor despre cresterea ratelor dobanzilor, piata europeana de IPO-uri ramane deschisa oportunitatilor de business”, spune Sorin Petre, Partener, Servicii de Evaluare si Analiza, PwC Romania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel