Philips se extinde. Achiziție de 1.9 miliarde de euro

Grupul olandez Philips a anunţat miercuri achiziţionarea Spectranetics Corp, o companie americană care produce aparatură pentru tratarea bolilor cardiace, într-o tranzacţie evaluată la 1,9 miliarde de euro (2,16 miliarde de dolari), transmit Bloomberg şi Reuters. Compania este prezentă și în România. 

Philips oferă 38,50 dolari pe acţiune pentru compania cu sediul în Colorado Springs, o primă de 27% faţă de valoarea titlurilor Spectranetics la închiderea şedinţei bursiere de marţi. 

De asemenea, Philips a anunţat că va răscumpăra acţiuni de 1,5 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) începând din trimestrul trei din 2017. Operaţiunea este prevăzută să se finalizeze în 2019. 

Divizia de îngrijire a sănătăţii este cea mai mare afacere a Philips, care a anunţat că vrea să facă achiziţii masive în acest sector. 

Vânzările Spectranetics ar urma să urce anul acesta până la 293 - 306 milioane de dolari, a anunţat Philips. 

Anul trecut, Royal Philips NV a vândut acţiuni la divizia sa care produce corpuri de iluminat - Philips Lighting - printr-o ofertă publică iniţială. Restul participaţiei de 71% ar urma să fie vândută în următorii ani, a anunţat recent grupul olandez. Philips Lighting este cel mai mare producător mondial de corpuri de iluminat. 

În România, Philips deţine o fabrică de espressoare de cafea la Orăştie (judeţul Hunedoara), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel