Pfizer înregistrează venituri mamut datorită vaccinului Covid-19

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

În cursa pentru a obține un vaccin Covid-19 sigur și eficient pentru a pune capăt pandemiei, Pfizer a fost una dintre companiile farmaceutice care și-au propus să facă profit.

Conform New York Times, firma Pfizer a anunțat, marți, câți bani a generat datorită reușitei vaccinului Covid-19 denumit comercial Comirnaty. În primele trei luni ale anului 2021, serul a adus multinaționalei americane venituri de 3,5 milioane dolari, aproape un sfert din veniturile totale. Vaccinul a fost într-o măsură mare cea mai mare sursă de venit  a companiei.

Totuși, Pfizer profită datorită faptului că a investit în tehnologie de ultimă oră în lumea medicală, iar pariul riscant de aliere cu BioNTech a fost unul de succes. Nu trebuie uitat faptul că este singura companie care a refuzat ajutorul guvernamental pentru a debirocratiza munca medicală care trebuia făcută rapid în contextul pandemiei. În final, compania și-a modificat estimările pentru acest an, mărindu-le la 21 miliarde dolari pentru 2021, cu 40% mai mult decât ar fi câștigat fără Comirnaty.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel