Petru Ehegartner, ALDE: Partidele dau dovadă de laşitate

Senatorul ALDE Petru Ehegartner a declarat, vineri, că partidele dau dovadă de 'laşitate' în ce priveşte preluarea responsabilităţii guvernării, afirmând că nu este de acord cu ideea lansată în ultimul timp potrivit căreia politicienii sunt 'incapabili', în timp ce tehnocraţii sunt buni. 

'Din păcate, din partea partidelor politice am constatat o laşitate privind preluarea responsabilităţii pe care au preluat-o în momentul în care au fost votate de către electorat. Această laşitate, privind abandonarea responsabilităţii guvernării, confirmă foarte multe dintre aspiraţiile auzite prin vocea străzii', a afirmat Ehegartner.

El a atras atenţia că în urmă cu câţiva ani liderii partidelor au 'acuzat imixtiunea preşedintelui în formarea Executivului'.

Citește și: Dragnea a făcut anunțul decisiv! Ce se întâmplă cu alianța PSD-UNPR-ALDE

'Iată că nu au trecut foarte mulţi ani şi partidele politice, pornind de la acest precedent, au preluat-o ca şi cutumă şi s-au predat singure, şi-au predat responsabilitatea în mâna preşedintelui (Klaus Iohannis, n.r.), acesta neavând altceva de făcut decât să numească un premier care să asigure guvernarea şi care să găsească susţinere în actualul Parlament', a adăugat parlamentarul ALDE.

[citeste si]

Senatorul a mai spus că în ultima perioadă a fost lansată ideea că 'ce este tehnocrat ar fi bun şi necesar'.

'S-a introdus cu obstinenţă termenul 'tehnocrat' în care se creează o dihotomie între tehnocrat şi politic, insinuându-se că tot ceea ce este politic ar fi incompetent, iar tot ce este tehnocrat ar fi bun şi necesar', a arătat Ehegartner.

Senatorul ALDE a mai afirmat că în România schimbările de guverne sunt prea dese, nefiind lăsate să-şi ducă la capăt mandatul.

'Ne-am obişnuit în ultima perioadă doar să alegem. Noi nu avem o perioadă de continuitate mai lungă de doi ani fără să avem alegeri. Se pare că perioada aceasta (de patru ani, n.r.) este prea lungă şi ne-am obişnuit doar cu asaltul de a câştiga alegerile, pentru ca ulterior să nu prea ştim să folosim rezultatele victoriei. Nu cred că e constructivă o situaţie perpetuă de a fi mereu în campanii, de a auzi mereu promisiuni - trebuie să avem şi răbdarea de a vedea dacă aceste promisiuni sunt sau nu realizate şi în ce măsură (...)', a explicat parlamentarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel