Petrom micșorează prețul benzinei. Promoții la motorină

OMV Petrom a ieftinit în urmă cu două zile benzina și motorina și a lansat o nouă promoție de week-end, efectul cumulat al celor două măsuri fiind coborârea prețurilor la benzină sub nivelul de 5 lei pe litru, inclusiv în stațiile din București

Petrom a ieftinit, pe 8 ianuarie, benzina și motorina cu 7 bani pe litru, ca urmare a scăderii continue a cotațiilor petroliere, scrie economica.net.

Până la finalul anului 2014, OMV Petrom avea o promoție prin care prețurile la benzina și GPL văndute în zilele de sâmbătă și duminică erau mai mici cu 7 bani pe litru.La începutul anului nou, sistemul a fost modificat: reducerea de week-end este de 5 bani pe litru, dar se va aplica, pe lângă benzină și GPL, și la motorină, carburantul care se vinde cel mai bine în România. Promoția este valabilă în 190 de stații din cele circa 550 pe care le operează compania la nivel național. Pentru București, promoția va fi valabilă în 16 stații dintre cele 59 din oraș și de la ieșiri.

La finalul anului trecut, prețurile la benzină au coborât sub pragul de 5 lei pe litru în cele mai ieftine stații ale companiei, cele din zona Moldovei.

Marile rețele de benzinării nu au același preț la carburanți peste tot în țară, ba chiar prețurile diferă la stații din același oraș. Astfel, spre exemplu, prețurile din Bacău sunt mai mici decât cele din București, iar, în București, prețurile din zona Berceni sunt mai mici decât în Dorobanți.

După ieftinire și după reducerea de week-end, la stația de pe Șoseaua Alexandriei din București, benzina de 95 costă 4,91 lei pe litru, iar motorina standard 5,11 lei pe litru. Benzina cu cifră octanică superioară costă 5,39 lei pe litru, iar motorina extra 5,40 lei pe litru. Alte stații cu vânzări semnificative la care benzina costă sub 5 lei pe litru sunt, de exemplu, Ghencea, Toporași, Barbu Văcărescu sau cea de pe strada Mihai Eminescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel