Petre Roman vrea din nou în Parlament. Solicitare către conducerea Camerei Deputaților

Petre Roman a solicitat marţi Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să ia măsurile procedurale pentru a-şi relua mandatul de deputat, după ce Curtea de Apel a decis anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate care spunea că în 2014 a fost în stare de incompatibilitate.

Petre Roman a trimis Biroului permanent al Camerei o scrisoare în care arată că, având în vedere sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, la data de 22.04.2016, prin care instanţa a admis contestaţia sa şi a anulat raportul de evaluare emis de ANI, solicită demersurile necesare pentru introducere pe ordinea de zi, a proximei şedinţe de plen, a unui punct de vedere prin care să se ia act de reluarea mandatului său de deputat.

El solicită, de asemenea, să se facă demersurile regulamentare pentru introducerea pe ordinea de zi a proximei şedinţe de plen spre adoptare a unui proiect de hotărâre prin care se anulează hotărârea privind vacantarea locului său de deputat, potrivit Agerpres.

Citește și: Petre Roman a câștigat procesul cu ANI. Eliminarea din Parlament, abuzivă

Potrivit secretarului Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, Biroul permanent a trimis solicitarea lui Petre Roman la Comisia juridică spre arhivare, deoarece Curtea de Apel nu a dat o decizie definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis luna trecută anularea raportului întocmit de Agenţia Naţională de Integritate prin care fostul deputat Petre Roman a fost declarat, în anul 2014, în stare de incompatibilitate.

Decizia nu este definitivă, iar ANI poate face recurs. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel