Petre Roman pierde procesul de la CEDO împotriva României

Fostul deputat Petre Roman a pierdut procesul intentat la CEDO împotriva statului român. Acesta s-a plâns că i-au fost încălcate mai multe drepturi pe durata procedurii administrative demarate de ANI, care au dus la pierderea mandatului de deputat în 2015.

În martie 2014, ANI a anunţat că Petre Roman se află în stare de incompatibilitate începând cu dată de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată. Fostul premier al României putea contesta acest raport ANI în 6 luni, dar a făcut acest lucru la o instanţa greşită, Tribunalul Bucureşti, în loc de Curtea de Apel Bucureşti.

Raportul a rămas definitiv, aşa că ANI a solicitat revocarea din funcţie a parlamentarului. Drept urmare, pe 9 februarie 2015, plenul Camerei Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului deputatului Petre Roman. Camera Deputaţilor a luat act, pe 9 februarie 2015, de încetarea mandatului de deputat al lui Petre Român şi a aprobat vacantarea acestui loc de deputat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel