Petre Roman: "E grav că domnul Ponta nu știe. Nu are voie să uite"

Victor Ponta l-a atacat, la DC News Live, pe Klaus Iohannis pentru că, imediat după alegerile locale, a ales să meargă într-o vizită foarte importantă la Luxemburg: 'Am tot respectul pentru această țară... dar Iohannis este total paralel".

Petre Roman a comentat acest subiect la România TV.

"Actualul președinte al Comisiei Europene este din Luxemburg. Mai sunt acolo și niște instituții majore și mai este ceva important. Este grav că domnul Ponta nu știe că impulsul final în favoarea încheierii negocierilor de aderare a României favorabil pentru intrarea în Uniunea Europeană a venit din Luxemburg. Și atunci nu are voie să uite acest lucru", a zis Petre Roman la România TV.

Iohannis are programate luni convorbiri cu președintele Camerei Deputaților din Luxemburg, Mars Di Batolomeo, premierul luxemburghez Xavier Bettel și cu ministrul Afacerilor de Externe și Europene, Jean Asselborn. El se va întâlni și cu primarul orașului Luxemburg, Lydie Polfer, și va participa la dineul de gală oferit de Marele Duce de Luxemburg și Marea Ducesă în onoarea sa și a soției sale.

Marți, șeful statului român va vizita complexul Esch/Belval, Universitatea Belval, se va întâlni cu studenți români și va participa la un eveniment economic organizat de Camera de Comerț din Luxemburg.

De asemenea, președintele Iohannis va participa la dejunul oferit de prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, la Muzeul de Artă Modernă. Șeful statului va susține o conferință de presă comună cu oficialul luxemburghez.

Tot marți, el va vizita Muzeul Național de Istorie și Artă și va participa la recepția oferită la Abația Neumunster — Le Cloitre Wercollier de către Marele Duce și Marea Ducesă, unde sunt așteptați să participe oficialități luxemburgheze, reprezentanți ai instituțiilor europene cu sediul la Luxemburg și membri ai comunității românești.

Președintele Klaus Iohannis efectuează luni și marți o vizită de stat la Luxemburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel