Petre Roman, șanse să redevină deputat. Câți bani are de recuperat

Fostul premier Petre Roman și-ar putea prelua mandatul de deputat întrerupt în februarie 2015 pe motiv de incompatibilitate, dacă plenul Camerei Deputaților va vota, marți, raportul Comisiei juridice în acest sens. ÎN cazul în care deputații vor constata că mandatul lui Petre Roman nu a încetat în condiţiile legii, acestuia îi vor fi returnate și indemnizațiile restante.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis luni să trimită plenului raportul Comisiei juridice prin care se recomandă ca mandatul de deputat al lui Petre Roman să fie reluat. Decizia va fi luată marţi la votul final în Camera Deputaţilor, scrie Antena 3.

Practic, deputaţii vor constata că mandatul lui Petre Roman nu a încetat în condiţiile legii, ceea ce înseamnă că îi va fi plătită şi indemnizaţia din ultimii doi ani şi jumătate. Având în vedere că Petre Roman avea o indemnizaţie de 5.031 lei pe lună, suma totală care îi va fi returnată va fi 90.558 lei.

[citeste si]

Pe 3 mai, fostul deputat PNL Petre Roman a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să ia act de reluarea mandatului său, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 24 aprilie, anularea raportului ANI privind incompatibilitatea sa.

ANI a cerut revocarea lui Petre Roman din Parlament după ce a constatat, în martie 2014, că liberalul este în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, pentru că deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel