Petre Ionel: Ei cu PNL-ul, românii fără PNRR! România rămâne iarăși de căruță

Petre Ionel: Ei cu PNL-ul, românii fără PNRR! România rămâne iarăși de căruță / Foto: Facebook Petre Ionel
Petre Ionel: Ei cu PNL-ul, românii fără PNRR! România rămâne iarăși de căruță / Foto: Facebook Petre Ionel

Petre Ionel, lider al ALDE, susține că cei din PNL sunt mai preocupați de luptele interne decât de soarta PNRR-ului României.

"Ei cu PNL-ul, românii fără PNRR! Când unele țări membre UE au început sa încaseze primele tranșe de plată ale PNRR, noi asistăm la un spectacol grotesc în care candidații la președinția PNL aleargă prin țara după voturile colegilor. Observăm cu ușurință că despre Planul nostru de Redresare și Reziliență (ce nume pompos!) nici măcar nu se mai vorbește dar să mai între și la plată. Și așa, România, rămâne iarăși de căruță, bătută, datoare vândută și fără finanțare europeană. Oare țara are conducătorii pe care ii merită?!", a scris Petre Ionel pe pagina sa de Facebook.

 

PNRR-ul României, criticat de Comisia Europeană

În timp ce PNRR-urile altor țări sunt aprobate pe bandă rulantă, fără prea multe observații, PNRR-ul României pare a fi încă departe de a fi aprobat de Comisia Europeană. Autoritățile de la noi au primit de mai multe ori observații privind Planul Național de Redresare și Reziliență.

"Este evident un pas normal in procesul de evaluare, însă duritatea observațiilor si mai ales natura acestora pun imense semne de întrebare cu privire la calitatea și experiența profesionala a celor care dezvoltă planul. Din acest motiv nimic nu poate argumenta și acest eșec. De aceasta dată vorbim despre lipsă de competență în formă continuată, care o să coste scump România la momentul și după implementarea acestui plan. De ce? Pentru ca se insistă, cu orice preț ca planul sa fie aprobat, și nu se iau măsuri ca forma sa finală să fie una fără cusur.", a spus Marius Tudor, consilier în PE, pentru DC NEWS, la începutul lunii iulie. 

Reamintim că alte observații au fost trimise de către Comisia Europeană României pe data de 11 iunie. Atunci, Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor Europene a decis să lanseze pariuri pe Facebook afirmând că " dacă PNRR nu este aprobat, îmi dau demisia". În perioada 8-9 iulie Ghinea s-a aflat din nou la Bruxelles, unde a avut întâlniri cu Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene și cu echipele tehnice care lucrează din partea Comisiei pe PNRR și pe viitoarele Programe Operaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel