Petre Daea: România spune NU plafonării

Rodica Mitu / 11 feb 2018 / 18:11 Salveaza PDF Comentarii
Petre Daea
Descriere foto: Petre Daea

România va susţine menţinerea bugetului Politicii Agricole Comune (PAC) după 2020 şi a celor doi piloni din cadrul PAC, a spus, pentru Agerpres, ministrul Petre Daea. 

'România susţine menţinerea bugetului PAC şi cei doi piloni şi spune nu plafonării. Vrem să ne ducem spre convergenţă, să vedem ce perspective creăm pentru fermierii tineri. Un tânăr de astăzi nu poate fi un fermier de mâine fără pământ. Ce perspective îi dăm? Şi noi avem din acest punct de vedere instrumente de sprijin, care presupun garantarea cu 80% de către stat a creditului pentru capitalul de lucru.

Este un act normativ care funcţionează, 80% garanţii de la stat şi 20% pun valoarea pământului, dar în anumite condiţii. Este (o măsură n.r.) pentru toţi, dar în primul rând pentru tineri. Mai sunt măsuri în PNDR pe care trebuie să le mobilăm cu bani şi cu bani consistenţi în viitorul PAC', a precizat Daea.

Acesta susţine că în bugetul viitoarei PAC, cercetarea trebuie să deţină o filă separată, în aşa fel încât 'ea să se poată alimenta pentru a răspunde la marile provocări ale timpului, la schimbările climatice, care au devenit o realitate'.

[citeste si]  

În ceea ce priveşte achiziţia terenurilor agricole, şeful MADR a subliniat că prin schimbarea condiţiilor impuse în cumpărarea terenurilor - proces care se află în derulare - se doreşte crearea 'unui culoar favorabil tinerilor'. 'Este o preocupare, noi o urmărim şi o să o aducem la cunoştinţa opiniei publice situaţia pe care am găsit-o în ţară, când vom încheia această lucrare extrem de importantă. Dar, preşedintele partidului a lansat în Parlamentul României o iniţiativă parlamentară privind schimbarea condiţiilor impuse în cumpărarea terenurilor pe Legea 17, care să dea un culoar favorabil tinerilor', a menţionat ministrul, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25