Petre Daea, la audieri: Vă dau ultimele date. Chiar dacă supără, merită să spun

Rodica Mitu / 29 ian 2018 / 13:16 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

România a plătit până la această dată 1,8 miliarde de euro din buget către fermieri şi beneficiarii de programe din PNDR, a spus Petre Daea, la audierea în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

'Vă dau ultimele date pe care merită să le primiţi vizavi de acordarea subvenţiilor. România la această dată a plătit 1,8 miliarde de euro din buget către fermieri şi beneficiarii de programe din PNDR. Pe data de 5 ianuarie în bugetul ţării au intrat 664 milioane de euro, iar pe data de 5 februarie preconizăm să intre în România în jur de 442 milioane de euro, sume pe care noi le-am plătit fermierilor. Chiar dacă supără o asemenea nuanţare, dar merită să spun, pentru că este interesul nostru al tuturor, şi în beneficiul ţării, că este pentru prima dată în România când am început să dăm subvenţiile, plata finală, de la 1 decembrie', a spus Daea.

Mecanism

Totodată, acesta a precizat că plata la timp a subvenţiilor a fost posibilă pentru că a fost introdus, în România, 'un mecanism de derulare metodologică a plăţilor în ţara românească'. 'Pe 16 octombrie am dat avansul datorită faptului că am introdus în România un mecanism de derulare metodologică a plăţilor în ţara românească. O depunere foarte clară a cererilor pe data de 1 martie şi încheierea pe data de 15 mai. Acest grafic de depunere a cererilor a permis dezvoltarea zootehniei, pentru că este prima dată când s-a putut face o reformă la ovine în România (...). De asemenea, şi la taurine a fost posibil a se plăti pe 15 noiembrie subvenţia', a adăugat Daea. 

[citeste si] 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26