Petre Daea: Este nevoie de zootehnizarea României

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că este nevoie de zootehnizarea României pentru că deja, în producţia vegetală, randamentele sunt remarcabile. 

"În România, spuneam de fiecare dată şi o spun şi acum, se cultivă 2,5 milioane de hectare cu porumb, fiind cea mai mare suprafaţă cultivată din Uniunea Europeană. Şi randamentele de anul acesta şi din viitori ani vor fi din ce în ce mai mari. Producţiile totale nu îşi găsesc folosinţa în ţară datorită faptului că nu există un efectiv suficient. (...) Spre exemplu, cine consumă cel mai mult? (...) Clar, consumatorul de hrană este zootehnia", a declarat ministrul Daea, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, susţine oficialul, extrem de importantă este suprafaţa de pajişti a ţării, care în prezent este de 4,8 milioane hectare, motiv pentru care "trebuie valorificată de cele două specii, respectiv, ovina şi taurina de carne". 

"De aceea, noi căutăm soluţii în continuare. Avem instrumente prin subvenţiile care sunt destul de consistente la această dată, în aşa fel încât efectivele de animale să crească şi să putem valorifica această resursă, pajiştile", a mai spus Petre Daea. 

Ministrul Agriculturii s-a aflat sâmbătă seara, la Iaşi, pentru a vizita un târg destinat fermierilor, Agralim. Cu acest prilej, oficialul s-a declarat impresionat de modul în care a fost organizat evenimentul. 

"Este pentru prima dată când vin aici. Mă bucur foarte mult şi sunt extrem de mulţumit de faptul că am putut să ajung. Am văzut totul la locul lui şi cu oameni care îşi dau mâna, înţelegând aici producătorii de tehnică agricolă şi lucrătorii pământului, fermierii. Am văzut şi expoziţia de taurine şi expoziţia de ovine şi de caprine, am văzut deci o parte din zootehnie. Am văzut ce se putea prezenta în acest târg formidabil", a afirmat Petre Daea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel