Petre (ALDE): Fac un apel către toți cei care sunt liberali

ALDE
ALDE

„Augustin Lazăr nu are ce căuta în sistemul de justiție din România!”, transmite, miercuri, președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre.

„Am ascultat și am recitit declarațiile procurorului general Augustin Lazăr, despre acuzele fără dubiu ale disidenților anticomunismului din România. Este inimaginabil că un complice al torționarilor ocupă astăzi o funcție atât de înaltă în sistemul judiciar românesc. Ba chiar își dorește cu ardoare să rămână pe mai departe procuror general al României, nu pentru el, ci „pentru interesul societății".

Îmi este imposibil să accept că orice om rațional, care are măcar un dram de umaninate, de conștiință, poate să ia partea unui astfel de personaj. Am auzit inepții de genul, așa era legea, Lazăr respecta legea, atunci și acum. Dar oare l-a forțat cineva pe domnul Augustin Lazăr să aleagă în anii '80 funcția de procuror care făcea jocurile Securității? Oare de ce alți procurori din aceeași perioadă au ales altă cale? Așa cum unii dintre noi au ales să refuze să fie membri ai PCR, cu toate repercusiunile comunismului?! Doar din demnitate. Unde este demnitatea lui Lazăr?

Este clar că acest om, care apare în fața opiniei publice și spune cu nonșalanță că îi pare rău pentru disidenții anticomunismului și pentru tragediile suferite de aceștia în închisori, tocmai el, care era unul dintre pionii care îi țineau închiși după gratii pe acești oameni care și-au jertfit viața și familiile pentru ca astăzi să fim liberi, Augustin Lazăr nu are nicio urmă de umanite în el. Și-a început cariera călcând pe cadavrele-vii ale disisenților anticomuniști și se află în fruntea Parchetului General având cine știe câte „schelete" în fișetele domniei sale. Nu mă aștept la nimic bun din partea acestuia. Dar să văd acum că USR și PNL s-au transformat în avocații unui torționar, consider că este prea mult!

Fac un apel către toți cei care sunt liberali în adevăratul sens al cuvântului.

A venit momentul să privim adevărul în față! Pentru cei care au murit sau au suferit din cauza regimului comunist, pentru toți cei care au stat în spatele gratiilor din cauza unor procurori asemenea lui Lazăr, este momentul să spunem adevărul: Augustin Lazăr nu are ce căuta în sistemul de justiție din România!

Revăd cu ochii minții și ai sufletului frânturi din „Memorialul durerii", realizat de Lucia Hossu Longin și îmi răsună în minte vocea lui Vali Sterian: „Doamne, vino Doamne...", a transmis, printr-un comunicat, președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel