Petrache, mesaj ferm pentru PSD: PNL nu cedează în fața abuzului

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, că PNL nu cedează abuzurilor PSD. 

"Partidul Național Liberal nu renunță să apere drepturile românilor aflați în diaspora. În acest sens, începând de astăzi, parlamentarii PNL vor intra în grevă japoneză față de indolența manifestată de PSD și actuala putere în privința votului prin corespondență. În 2014, la alegerile prezidențiale, românii au ieșit în stradă pentru a li se respectă dreptul de a vota, unul câștigat în urmă cu 25 de ani și pe care PSD-ul și Victor Ponta au încercat să îl îngrădească, în speranța că vor avea câștig de cauză. Românii au spus atunci clar: vrem să votăm, iar PNL a înțeles că trebuie să le asigurăm acestora condițiile necesare pentru a-și putea exercita opțiunea de vot.

[citeste si]

Se pare, însă, că numai PNL a înțeles acest lucru. Abuzul săvârșit de guvernul condus de Victor Ponta și majoritatea parlamentară împotriva românilor din străinătate continuă și astăzi, prin refuzul de a adopta proiectul privind votul prin corespondență propus de PNL. PSD a blocat sistematic adoptarea legii, fără să îi pese de românii care au stat la cozi anul trecut.

Această atitudine a PSD nu este normală într-o Românie europeană, iar ea nu poate fi tolerată. De aceea, PNL nu va lăsa ca PSD să se răzbune pe românii din diaspora, cei care i-au spus 'nu' lui Victor Ponta. Legea votului prin corespondență este un proiect asumat de toate partidele politice în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni, iar el trebuie adoptat cât mai curând pentru ca românii din străinătate să poată vota", a declarat Marian Petrache, arată un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel