Petra Kvitova cere înființarea unor creșe în turneele WTA

Fosta jucătoare numărul 1 mondial Victoria Azarenka, revenită în circuit în luna iunie după ce a născut primul său copil, a cerut circuitului WTA o mai mare susținere pentru jucătoarele care sunt mame, inclusiv prin înființarea unor creșe temporare, așa cum sunt în circuitul masculin ATP.

Am vorbit cu oameni din WTA. Voi face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple, pentru că este foarte important după părerea mea, a declarat jucătoarea din Belarus, victorioasă miercuri în fața rusoaicei Elena Vesnina în turul 2 la Wimbledon (6-3, 6-3).

Băieții au luxul de a avea creșe în fiecare turneu și cred că este timpul ca și fetele să dispună de aceleași facilități, a adăugat jucătoarea în vârstă de 27 ani.

Dublă semifinalistă la Wimbledon, Azarenka a subliniat luni dificultatea pentru o mamă să nu-și cunoască ora de intrare pe teren, meciul său din primul tur nefiind inițial înscris în program.

Miercuri, jucătoarea din Belarus, ajunsă pe locul 683 mondial după un an de inactivitate legată de nașterea primul său copil în luna decembrie, a explicat totuși că apreciază noua sa viață.

Asta m-a schimbat complet, a asigurat ea. Este de-a dreptul super să poți să-ți petreci timpul cu fiul tău. Sunt încântată de faptul că pot veni aici în fiecare zi și pot să-mi aduc fiul, a adăugat ea.

Cu un pic de șansă, în 20 de ani, el va juca aici, a glumit Azarenka, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel