Peter Szijjarto, vizită în România: "Dragnea mi-a promis"

Peter Szijjarto a susţinut, la Târgu Mureş, că "Dragnea mi-a promis că situaţia Liceului Teologic Romano-Catolic se va rezolva", considerând că nu are motive să nu se încreadă în vorbele lui.

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că, în privinţa înfiinţării Liceului Teologic Romano-Catolic (LTRC) de la Târgu Mureş crede în 'dialog şi nu în mesaje lansate în media' şi că, întrucât liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a promis că situaţia şcolii se va rezolva, nu are niciun motiv să nu se încreadă în vorbele acestuia.

'Desigur, nu puteam să trecem nici pe lângă problema şcolii. Eu vreau să vă spun că cred în dialog şi nu în mesaje lansate în media. Şi, deşi nu facem parte din aceeaşi familie de partide europene, totuşi, prin colaborarea guvernului român, s-a dovedit că, prin dialog, se pot atinge nişte scopuri care, în trecut, nu am crezut că se vor putea. Cu domnul Meleşcanu avem o relaţie foarte bună, foarte amicală. Domnul Dragnea mi-a promis că situaţia liceului romano-catolic se va rezolva, deci nu avem niciun motiv să nu ne încredem în vorbele lui, deci sperăm, foarte mult, nu avem nicio îndoială, că se va reînfiinţa Liceul Catolic. Şi UDMR-ul face demersuri în acest sens şi se interesează cum s-ar putea să se facă acest lucru, chiar şi după decizia Curţii Constituţionale, dar în niciun caz nu vreau ca acesta să fie un mesaj transmis prin media', a arătat Péter Szijjártó.

Ministrul de Externe ungar a arătat că este încrezător în dialog, că tot ce s-a obţinut a fost rezultatul dialogului şi că este foarte important ca guvernele României şi Ungariei să fie în relaţii strânse.

[citeste si]

'Se vede că, prin dialog, am putut să rezolvăm o mulţime de lucruri. Desigur, suntem cu toţii puţin nerăbdători, dar acesta e un lucru normal, dar rezultate pe care le-am obţinut nu le-am fi putut obţine fără dialog. Un lucru important este ca Guvernul României şi Ungariei să fie în relaţii strânse şi astfel să progresăm împreună şi sper că acest lucru se va putea face şi în cazul Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş', a subliniat Péter Szijjártó.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel