Peste 40 de tone de tutun, confiscate de inspectorii ANAF-Antifraudă

Foto: ANAF Antifraudă
Foto: ANAF Antifraudă

O cantitate imprsionantă de tutun a fost confiscată luna trecută de către inspectorii ANAF-Antifraudă. 

În cadrul acțiunii de monitorizare a traficului de tutun prin frontierele UE, începută în luna septembrie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, au confiscat în week-end-ul 25-27 septembrie 20.400 kg de tutun brut provenit din Bulgaria, se arată într-un comunicat de presă. 

Tutun confiscat într-o singură lună 

Astfel, de la începutul lunii septembrie, inspectorii ANAF-Antifraudă au confiscat în total 40,11 tone de tutun brut.

”În actele care însoțeau ultimele transporturi confiscate erau declarate drept beneficiare firme din Germania, Lituania, Estonia, Cehia sau Ungaria. Firmele însă, nu erau înregistrate ca plătitoare de accize, nu dețineau licențele necesare comercializării sau procesării tutunului brut, și aveau obiecte de activitate fără legătură cu industria tutunului, precum vânzări de autoturisme second hand, restaurarea mobilei, sau pază și securitate. Toate aceste informații au fost primite de către inspectorii DGAF, în urma schimbului de informații cu instituții omoloage din țările membre UE”, susțin reprezentanții ANAF. 

Cu cât ar fi fost prejudiciat bugetul de stat

În acțiunile de monitorizare și verificare inspectorii antifraudă au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofițerilor Direcției de Combatere a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, și al ofițerilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Prin monitorizarea constantă a transportului și confiscarea celor peste 40 tone de tutun, inspectorii antifraudă fiscală au prevenit prejudicierea bugetului de stat cu suma de 31,62 mil. lei, reprezentând acciză și TVA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel