Peste 2,6 milioane de elevi și preșcolari revin la școală, de luni

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Peste 2,6 milioane de elevi se întorc de luni în bănci, a anunțat în această seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Peste 2,6 milioane de elevi și preșcolari, reprezentând 90 la sută, vor merge, de luni, la școală în format fizic, a declarat, vineri seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ordinul comun care reglementează cum merg elevii la școală a fost publicat în Monitorul Oficial, scrie Mediafax. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri seara, că de luni, 90% dintre elevii și preșcolarii din România, vor merge la școală în format fizic.

„De luni, în România vor putea merge la școală sau la grădiniță peste 2,6 milioane de elevi. 90 la sută din elevii și preșcolarii din România, de luni, vor putea să meargă la școală sau la grădiniță cu prezență fizică. Este vorba de 16.120 de unități de învățământ (școli, grădinițe)”, a spus Sorin Cîmpeanu, la TVR.

Câte unități de învățământ rămân în online

Un număr de 1.792 de unități de învățământ vor fi nevoite să rămână în online deoarece funcționează în localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, iar rata de vaccinare este mai mică de 60% în rândul personalului din învățământ, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a făcut apel ca și în școlile în care învață 10% din copiii României să se poată merge la cursuri cu prezență fizică.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care reglementează cum merg elevii la școală, a fost publicat, în Monitorul Oficial, vineri seara.

Teste de salivă - școli: Ministerul Sănătății a aprobat instrucțiunile privind testarea elevilor

Ministerul Sănătății a aprobat vineri instrucțiunile privind testarea elevilor cu teste de salivă și formularul de consimțământ al părinților. Documentul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Documentul stabilește procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă care urmează a fi utilizate în unitățile de învățământ.

Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel