Pesta porcină. Simionca (PMP): Îi cer ministrului Daea să se implice direct

pesta porcina
pesta porcina

Deputatul PMP Ionuţ Simionca solicită ministrului Agriculturii Petre Daea să se implice direct în managementul crizei pestei porcine africane.

"Având în vedere efectele dezastruoase pentru România ale crizei pestei porcine africane, îi cer ministrului Agriculturii, Petre Daea, să se implice direct în managementul crizei. Cea mai importantă problemă pe care ministerul trebuie să o aibă în vedere este izolarea focarelor, astfel încât să nu ajungem în situaţia în care pesta porcină să se extindă şi în micile gospodării, la agricultorii care îşi asigură traiul din creşterea animalelor. Pe de altă parte, statul trebuie să aducă la zi plata despăgubirilor pentru fermierii afectaţi", afirmă într-un comunicat deputatul Ionuţ Simionca, membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor.

Prezent miercuri la Buzău la şedinţa Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, parlamentarul a cerut reprezentanţilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să prezinte situaţia la zi privind criza pestei porcine.

"10 judeţe sunt în carantină, au fost sacrificate deja 121.000 de capete de suine şi că urmează să mai fie sacrificate peste 150.000 de animale din zonele contaminate. Pe de altă parte, la autorităţi au fost depuse 1.600 de dosare de despăgubiri, a căror valoare cumulată este de 5,7 milioane lei, însă plata despăgubirilor a fost acordată doar în 81 de cazuri", subliniază parlamentarul PMP.

Solicitare către autorități

"Somez autorităţile să îşi facă treaba cu toată responsabilitatea în una dintre cele mai mari crize ce au afectat agricultura românească în ultimii 25 de ani şi să depună orice efort este necesar pentru a limita contaminarea altor ferme cu virusul pestei porcine africane", a mai spus deputatul PMP.

Peste 200 de persoane, parlamentari, fermieri, primari, responsabili guvernamentali au participat miercuri, la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, la şedinţa Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor.

Vezi și: Pesta porcină, despăgubiri. Ministrul Petre Daea, anunțul momentului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel