EXCLUSIV  Pesta porcină. Petre Daea, ministrul Agriculturii: L-am chemat pe cel mai mare specialist. I-am cerut cu lacrimi în ochi

Rodica Mitu / 19 aug 2019 / 21:00 Salveaza PDF Comentarii
Petre Daea
Descriere foto: Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit, la DC News și DC Business, despre pesta porcină și problemele cu care se confruntă.

„L-am chemat în țară pe cel mai mare specialist al lumii. Am stat față în față cu dumnealui. L-am întrebat cu lacrimi în ochi, rețineți: domnule profesor, această boală are vreun secret? Să mi-l spuneți și mie. Dar ceea ce fac, fac bine? Da. Singurul instrument este să sacrifici porcul.

Noi am făcut lucruri importante și cu un efort extraordinar. I-am zis că la Brăila am sacrificat preventiv pe o rază de 30 de km în jurul complexului. Ne-am înțeles cu oamenii, le-am dat bani. L-am întrebat: cum vă explicați că, instantaneu, a intrat în trei ferme - 45.000 de capete -, dacă eu am luat toate măsurile?! Oamenii care au complexe stau, în primul rând, într-o tensiune extraordinară. Au luat măsuri de biosecuritate. Oamenii nu pleacă de acolo. Sunt și insecte purtătoare de acest virus. Sunt încă multe necunoscute", a spus ministrul Petre Daea în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Business.

Întrebat ulterior dacă ar putea fi o armă biologică, a răspuns astfel: „Nu pot să spun asta, dar în sufletul meu este multă amărăciune".

 

Interviu cu ministrul Agriculturii, Petre Daea

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22