EXCLUSIV  Pesta porcină - îmbunătățiri funciare. Cîmpeanu: La fel de grav. Mare dovadă de iresponsabilitate

Sorin Cîmpeanu, lider Pro România și rector al Universității Agronomice și Medicină Veterinară din București, compară cazul pestei porcine cu problema din domeniul îmbunătățirilor funciare.

Sorin Cîmpeanu și-ar fi dorit să facă mai multe în domeniul îmbunătățirilor funciare și consideră că este o mare iresponsabilitate din partea tinerilor care se înscriu tot mai puțini pentru a studia acest domeniu.

În momentul de față suntem într-o situație extrem de dificilă, în care căile de reacție sunt limitate. Ne-am oferit în mai multe rânduri expertiza exclusiv la nivel profesional și științific. Nu stă în dreptul nostru ca Universitate să propunem soluții politice sau administrative, putem propune soluții profesioniste, științifice. E unul din puținele cazuri în care nu există un vaccin.

Vă mai dau un exemplu similar, la fel de grav. Din păcate, eu nu am făcut pe cât de mult ar trebui să fac în domeniul îmbunătățirilor funciare. Marea majoritate a populației asociază acest domeniu cu cel de irigații și vorbim despre irigații în perioada de secetă, uităm să vorbim după aceea când nu mai este secetă. (...) Dacă oricine altcineva îmi va spune că acest domeniu nu este un domeniu important pentru țară, cu suprafața și clima României, i-aș invita să aducă argumente. Au fost pregătiți ingineri de îmbunătățiri funciare în Iași, Timișoara și București. Au dispărut aceste programe din Iași și Timișoara, iar la București avem doar 23 de tineri care s-au înscris anul acesta pentru acest domeniu. E o mare dovadă de iresponsabilitate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întreg răspunsul poate fi urmărit AICI

 Vezi și: Sorin Cîmpeanu, lider Pro România, la DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel