Pesta porcină africană, soluție radicală. Minea: Trebuie tăiat în carne vie

Sorin Minea, președintele RomAlimenta susține că există o singură soluție să scăpăm de părezența pestei porcine africane.

Sorin Minea a declarat că atât timp cât există porci în gospodăriile oamenilor este aproape imposibil să fie eradicată pesta porcină africană. Mai mult, susține că în acest moment trebuie "tăiat în carne vie".

"Mai bine pierdem acum"

"Suntem datori să învățăm de la cei care s-au confruntat cu această boală. (...) Țările care au rezolvat problema au făcut-o într-un singur fel, Olanda a sacrificat toți porcii, șase milioane de capete și a repopulat, iar Spania și Portugalia unde boala a durat peste 30 de ani nu au reușit să o potolească decât în clipa în care au transformat totul în ferme și măsuri de disciplină și securitate. Porcii liberi, porci la stână, nenumărați porci în curțile populației nu vor face decât ca această boală să dureze la nesfârșit. Dacă vrem să reducem paguba singura soluție este bisturiul, tăiat în carne vie. Mai bine pierdem acum o sută de milioane decât să pierdem în zece ani 20 de miliarde. Asta este soluția", a declarat Sorin Minea la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel