Peskov acuză Germania că se implică în războiul din Ucraina. "Astfel de acțiuni nu sunt de bun augur"

Peskov acuză Germania că se implică în războiul din Ucraina. "Astfel de acțiuni nu sunt de bun augur" / Foto: Pixabay, de FelixMittermeier
Peskov acuză Germania că se implică în războiul din Ucraina. "Astfel de acțiuni nu sunt de bun augur" / Foto: Pixabay, de FelixMittermeier

Dmitri Peskov acuză Germania că s-ar implica în războiul din Ucraina.

Germania își crește în mod constant nivelul de implicare în conflictul din Ucraina, iar asistența militară sporită pentru Kiev "nu este de bun augur", a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, comentând astfel rapoartele conform cărora Germania va crește asistența militară pentru Ucraina, scrie Interfax.

"Germania ia o parte activă la înarmarea Ucrainei, pomparea Ucrainei cu arme. Germania își crește în mod direct și indirect, în mod constant, nivelul de implicare în acest conflict. Prin urmare, desigur, astfel de acțiuni și decizii nu sunt de bun augur", a spus Peskov în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit acestuia, în general, relațiile dintre Moscova și Berlin "lasă de dorit acum".

Germania a donat Ucrainei 18 tancuri Leopard 2

Germania a predat Ucrainei 18 tancuri Leopard 2, a informat luni presa germană, citând surse. Potrivit acestora, pe lângă tancuri, pe teritoriul Ucrainei au fost livrate aproximativ 40 de vehicule de luptă a infanteriei Marder. Potrivit agenției EFE, cancelarul german Olaf Scholz a confirmat transferul acestor vehicule blindate în Ucraina.

"Am livrat ceea ce s-a raportat (în mass-media n.r.)", a spus el la o conferință de presă în Olanda.

La începutul lunii martie, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că Ucraina va primi tancuri Leopard 2 din Germania și Portugalia, în total peste 20 de astfel de tancuri urmând să fie transferate în această lună.

"Pot spune că tocmai am aflat următoarele: 18 tancuri germane Leopard-2A6 și trei tancuri portugheze pot fi trimise în Ucraina în această lună", a spus ministrul pe 8 martie.

Leopard 2 - principalul tanc de luptă al Bundeswehr, este de asemenea în serviciu în Austria, Ungaria, Polonia, Turcia, Norvegia, Suedia, Elveția, Spania, Danemarca, Grecia și Finlanda. Funcționează din 1979, are multe modificări și au fost produse în total peste 3,6 mii de unități. Principalele două variante ale tancului sunt Leopard 2A4 și Leopard 2A5 modernizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel