PES activists România: Oproaica, despre importanța consolidării celui mai mare proiect politic

Scutaru Cristina / 27 aug 2018 / 09:50 Salveaza PDF Comentarii
PES
Descriere foto: PES

PES activists România a organizat, în perioada 24-26 august 2018, la Constanța, Universitatea Europeană de Vară "Spre 2019: Viitorul României în Uniunea Europeană".

La evenimentul care a adunat aproximativ 300 de participanți din toată țara, militanții PES activists România au discutat despre parcursul european al țării noastre, viitoarele alegeri pentru Parlamentul European și Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

Caracterul inedit al universității a fost dat de organizarea dezbaterilor în sala de conferințe a Portului din Constanța folosindu-se în același timp noi instrumente tehnologice menite să asigure participarea activă a tuturor invitaților.

Participanți de marcă

La evenimente au participat secretarul general adjunct al Partidului Socialiștilor Europeni, Marije Laffeber, membrii ai Parlamentului European, reprezentanți ai Guvernului României precum numeroși senatori și deputați.

"România este poarta de intrare în Uniunea Europeană, țara noastră asigurând protecția unei părți importante a frontierei externe a UE. Este timpul să discutăm despre aportul important adus construcției europene de România începând cu aderarea noastră la Uniunea Europeană. Anul 2019 va fi un an important în ceea ce înseamnă agenda europeană, atât prin deținerea Președinției României la Consiliul UE cât și prin dezbaterile generate de alegerile europene, și putem profita de acest context pentru a defini împreună ce fel de Uniune Europeană ne dorim. În fața eșecului generat de conducerea de dreapta a Uniunii Europene este timpul să ne mobilizăm pentru a schimba direcția Europei în sensul dorit cu adevărat de cetățenii europeni" a explicat Victor Negrescu, Președintele-coordonator național PES activists România.

Organizația PES activists București a fost reprezentată la Constanța de coordonatorul origanizatiei, Ovidiu Oproaica, care a evidențiat importanța continuării și consolidării celui mai mare proiect politic din istorie în contextul unei globalizări politice si economice.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23