Personalităţi din Olanda, decorate de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretele pentru decorarea unor personalităţi din Regatul Ţărilor de Jos, printre care se numără şi fostul premier olandez Jan Peter Balkenende.

Şeful statului i-a conferit Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Mare Cruce lui Jan Peter Balkenende în semn de înaltă apreciere pentru sprijinul acordat ţării noastre, în perioada în care a îndeplinit funcţia de prim-ministru al Regatului Ţărilor de Jos, în vederea finalizării negocierilor de aderare la UE, pentru susţinerea dezvoltării relaţiilor pe multiple planuri dintre cele două ţări, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat transmis Agerpres.

De asemenea, preşedintele Iohannis i-a conferit Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Comandor lui Wim van Eekelen, în semn de înaltă apreciere pentru sprijinul acordat României, în perioada în care a îndeplinit diferite demnităţi ale Regatului Ţărilor de Jos şi ale Uniunii Europei Occidentale (WEU), în vederea aderării ţării noastre la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord şi la UE, pentru promovarea constantă a legăturilor româno-olandeze, îndeosebi prin stimularea schimbului de experienţă între tinerii ambelor ţări.

Totodată, în semn de deosebită apreciere pentru sprijinul constant oferit comunităţii româneşti din Regatul Ţărilor de Jos, în vederea păstrării spiritualităţii româneşti, şeful statului a conferit Ordinul Naţional 'Serviciul Credincios' în grad de Cavaler preotului dr. Ioan Dură, protopop al Olandei şi Belgiei Flamande.

În semn de apreciere pentru contribuţia avută la dezvoltarea relaţiilor economico-comerciale bilaterale dintre România şi Olanda, preşedintele a conferit Ordinul Naţional 'Pentru Merit' în grad de Ofiţer lui Ben Jager, consul general onorific al României în Regatul Ţărilor de Jos. Pe de altă parte, în semn de apreciere pentru promovarea creaţiei muzicale româneşti pe diverse scene din Europa şi, în mod deosebit, din Olanda, Klaus Iohannis a conferit Ordinul 'Meritul Cultural' în grad de Mare Ofiţer, Categoria F 'Promovarea culturii', lui Raymond Janssen - dirijor şi pianist.

[citeste si]

De asemenea, în semn de apreciere pentru talentul literar, pentru contribuţia avută la promovarea literaturii române în spaţiul cultural olandez, Iohannis a conferit Ordinul 'Meritul Cultural' în grad de Mare Ofiţer, Categoria F 'Promovarea culturii', lui Jan Willem Bos - scriitor şi traducător. În semn de apreciere pentru contribuţia avută la dezvoltarea relaţiilor educaţionale şi culturale româno-olandeze, şeful statului a conferit Ordinul 'Meritul Cultural' în grad de Comandor, Categoria F 'Promovarea culturii', lui Jan Achtereekte - preşedintele Fundaţiei NetSib.

În plus, preşedintele Iohannis a conferit Ordinul 'Meritul Sanitar' în grad de Comandor doctorului Kees van der Vlies, de la Spitalul Maasstad din Rotterdam, în semn de recunoştinţă pentru grija manifestată faţă de pacienţii români şi familiile acestora, pentru sprijinul acordat în perioada de spitalizare şi în cea de tratament ambulatoriu. Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel