Persoanele vaccinate, fără restricții în UE. Victor Negrescu: Mai sunt câteva lucruri de făcut

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Persoanele vaccinate ar urma să circule fără restricții în interiorul Uniunii Europene. Victor Negrescu, europarlamentar, a explicat deciziile. 

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a intervenit miercuri seara în direct la Antena 3 unde a vorbit despre eliminarea restricțiilor în interiorul Uniunii Europene pentru persoanele vaccinate. 

Întrebat când ar putea intra în vigoare noile măsuri hotărâte de oficialii europeni, Victor Negrescu a răspuns: 

”Se dorește ca această circulație fără restricții să fie valabilă începând cu finalul lunii iunie. Mai sunt câteva lucruri de făcut, câteva etape procedurale, înainte de implementarea acestei decizii. (...) Noi, la nivelul Parlamentului European, ne dorim că această decizie să nu fie discriminatorie. Urmează discuții între instituții, care să faciliteze circulația persoanelor vaccinate dar și cele testate", a declarat Victor Negrescu. 

Certificatul verde. PE şi Consiliul UE au reluat negocierile

Reprezentanţii Parlamentului European şi cei ai Consiliului Uniunii Europene au reluat, marţi, negocierile pe tema proiectului "Certificatului verde digital", dar rămân divergenţe semnificative pe tema documentului care ar trebui să faciliteze călătoriile în spaţiul comunitar pe durata pandemiei, scrie Mediafax. 

Negocierile ar putea fi de durată, în contextul în care sunt o serie de divergenţe majore. "Deocamdată, există multe întrebări cu răspunsuri deschise", a declarat eurodeputata germană Birgit Sippel, membră a Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul UE, conform Agenţiei France-Presse.

Rolul Certificatului Verde

Certificatul verde digital are rolul de a crea un model unic la nivelul Uniunii Europene, a afirmat comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, explicând că statele membre nu vor putea impune restricţii de călătorie suplimentare. "Acest certificat va trebui acceptat de toate statele membre. În mod clar, va exista un singur model în întreaga Uniune Europeană", a argumentat Didier Reynders.

"Statele membre au în continuare responsabilitatea de a decide ce restricții în materie de sănătate publică pot fi eliminate pentru călători, dar vor trebui să aplice aceste derogări în același mod și persoanelor care dețin un certificat verde digital", a subliniat Comisia Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel