EXCLUSIV  Persoanele cu handicap din România, STRIGĂT DISPERAT către Ministerul Sănătăţii. "Ne poate costa viaţa"

Persoanele cu handicap din România lansează un apel disperat către ministerul Sănătăţii şi cer autorităţilor să ia măsuri care le-ar putea salva viaţa. 

"Vorbesc atât în numele meu cât și a tuturor bolnavilor cu handicap și cei cu  diferite grade de invaliditate, dacă ați putea duce cererea noastră mai departe către organele abilitate, respectiv Ministerul Sănătății, sau oricare alte departamente de stat care ne poate înțelege și ajută pe noi cei care avem multiple comorbidități. Aș vrea că vocea noastră să se facă auzită în aceste vremuri de grea încercare pentru  toți, dar mai ales pentru noi, bolnavii cu afecțiuni  grave și foarte grave, care suntem în clasa de risc major de a lua coronavirus-ul, pentru că în aceste vremuri de pandemie trebuie să facem revizuirea dosarelor medicale, atât pentru bolnavii cu Handicap cât și cei cu diferite grade de invaliditate.  Aceste dosare destul de stufoase  necesită multe investigații pentru că avem afecțiuni multiple. De la internarea în spital și prezentarea la numeroase cabinete medicale pentru consult de specialitate în funcție de afecțiuni, până la  prezentarea în față unei comisii medicale. A  aștepta împreună cu alte  50-60 de persoane și chiar până la 80 de persoane, uneori de la 8:00 dimineață și până la orele 12:00-13:00 sau uneori chiar mai târziu, este foarte greu și în vremuri normale dar mai ales acum, în vremuri de pandemie. Chiar dacă purtăm cu toți măști, atât personalul medical din comisie cât și  noi, bolnavii  NU suntem în siguranță și ne poate costă chiar viețile noastre, pentru că expunerea este foarte mare de a lua acest coronavirus. Fiecare din noi, bolnavii depindem de multe medicamente, avem afecțiuni grave, nevindecabile, un sistem imunitar extrem de scăzut în contextul afecțiunilor și tratamentelor de care depindem permanent. Mulți dintre noi NU nu ieșim nici acum, depindem de copii sau rude să ne aducă medicamentele și câte ceva de mâncare. De asemenea bolile au avansat s-au au apărut altele noi, destul de grave mai ales în perioada aceasta și ne deplasăm foarte greu", ne-a scris Elena P, o cititoare, în speranţa că mesajul ei va ajunge la autorităţi.      

Strigăt disperat către minister

"Dorim din suflet să ne ajutați , este un strigat de disperare maximă, va rugăm faceți în așa fel încât să ne fie auzită suferință la autorități pentru că:                                                

1)- Să NU se mai Organizeze în acest an, Comisiile de reevaluare a cazurilor de Handicap și Comisiile de Boală cu diferite Invalidități;              

2) SĂ SE PRELUNGEASCĂ PÂNĂ LA ANUL ACESTE DECIZII MEDICALE.                                

Vă mulțumesc în numele tuturor persoanelor cu Handicap și a celor cu diferite Invalidităţi.", se mai arată în mesaj. 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, nu a putut fi contactat până la momentul redactării acestui material. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel