Permisul auto, INTERZIS persoanelor care au sub 11 clase. PSD: De neconceput!

Guvernul vrea să modifice legislația rutieră astfel încât persoanele care au sub unsprezece clase să nu poată să-și mai ia permisul auto. Măsura, inspirată dintr-un document al Comisiei Europene, a revoltat PSD. 

”Este absolut de neconceput! Guvernul de tehnocraţi, în frunte cu premierul Cioloş, printr-o propunere aberantă reuşeşte să limiteze tot ceea ce le-a mai rămas românilor: drepturile omului, drepturile constituţionale, dreptul la proprietate, dreptul la liberă circulaţie. Şi asta pentru că, după gândirea prim-tehnocratului Cioloş, ca să conduci un autovehicul în România trebuie să ai cel puţin 11 clase, de preferat masterat în ţări străine şi neapărat doctorat la Bruxelles. Adică, cu alte cuvinte, românii care nu au studii superioare nu au voie să-şi ducă copiii la şcoală, soţia la serviciu, să transporte marfă pentru mica lor afacere sau pur şi simplu să rezolve problemele familiale”, declară Codrin Ștefănescu. Secretarul general adjunct al PSD a adăugat că  ”propunerea Guvernului este atât de ilogică şi de lipsită de fundament real, încât creează, pe bună dreptate, ideea că acest grup de oameni promovează cu orice ocazie şi în orice moment o politică total antinaţională şi antiromânească. Guvernul Iohannis – PNL – PDL – USR – Cioloş îi calcă pur şi simplu în picioare pe români. Dacă până mai ieri umileau public profesorii, întreg sistemul medical şi cel juridic, funcţionarii publici, cadrele militare, patronatele etc., astăzi le-a venit ideea de a-i înjosi pe românii care nu au studii superioare prin interdicţia obţinerii permisului auto. Ceea ce, pe lângă faptul că este aberant şi total lipsit de logică, ideea se integrează la capitolul „cum să ne batem joc de români".”

Propunerea Guvernului vine în condițiile în care în România sunt obligatorii zece clase, dar ar fi luată în calcul și clasa pregătitoare. Întrebarea este ce se întâmplă cu persoanele care nu au trecut prin acest sistem de învățământ, care pornește de la clasa pregătitoare, și s-au oprit la învățământul obligatoriu. Guvernul vrea să se asigure că viitorul șofer are capacitatea intelectuală de a învăța regulile de circulație și a analiza în trafic indicatoarele rutiere. Prin acest proiect, Executivul crede că va reduce numărul victimelor din accidente rutiere la jumătate, în următorii trei ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel