Pericolul unui conflict nuclear. Ministru rus de Externe: Este mai mare decât orice am avut în ultimele decenii

Pericolul unui conflict nuclear. Ministru rus de Externe: Este mai mare decât orice am avut în ultimele decenii / Foto: Pixabay, de Geralt
Pericolul unui conflict nuclear. Ministru rus de Externe: Este mai mare decât orice am avut în ultimele decenii / Foto: Pixabay, de Geralt

Ministrul rus de Externe a spus că riscul unui conflict nuclear este acum mai mare decât în ​​ultimele decenii.

Pericolul unui conflict nuclear este în prezent mai mare decât a fost în ultimele decenii, a declarat ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, scrie Interfax.

"Nu aș dori să intru într-o discuție despre cât de mare este probabilitatea unui conflict nuclear astăzi, dar, în orice caz, este mai mare decât orice am avut în ultimele decenii", a spus Ryabkov, vorbind la clubul de discuții Valdai. 

El a a mai afirmat totuși că Rusia rămâne angajată în postulatul inadmisibilității unui război nuclear și al imposibilității de a-l câștiga, lucru confirmat cu o zi înainte de Vladimir Putin și Xi Jiping.

"Partea rusă nu se abate de la prevederile cheie de natură doctrinară și politică, care confirmă angajamentul nostru față de faptul că lumea ar trebui să fie în siguranță și liberă de amenințarea nucleară", a adăugat acesta.

VEZI ȘI: Londra va livra arme cu uraniu sărăcit către Ucraina. Pericol de escaladare. Rusia evocă confruntarea nucleară

Și Ministerul de Externe din Belarus a avertizat cu privire la amenințarea unei ciocniri directe a puterilor nucleare

Și ministrul adjunct de externe al Belarusului, Iuri Ambrazevici, a avertizat cu privire la amenințarea unei ciocniri directe a puterilor nucleare în cazul unei escalade a situației din Ucraina.

"Este evident pentru Belarus că va fi imposibil să elimine amenințările de securitate, să rezolve contradicțiile acumulate, dezvăluind câștigătorul pe câmpul de luptă în sensul clasic al războaielor tradiționale", a declarat ministrul adjunct de Externe din Belarus într-un discurs la Conferința pentru dezarmare de la Geneva, cuvintele sale fiind citate de agenția de stat BelTA.

Acesta a subliniat că „militarizarea în curs a Ucrainei cu arme mai moderne și mai lungi crește riscul de a atrage noi state în conflict și poate duce la o ciocnire directă a statelor cu arme nucleare”.

"Dacă explodează în Ucraina, în Europa, atunci toată lumea o va primi. Nimeni nu se va putea ascunde", a spus ministrul adjunct de Externe al Belarusului.

VEZI ȘI: Vladimir Putin și-a explicat decizia de a suspenda participarea Rusiei la tratatul cu SUA privind armele nucleare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel