EXCLUSIV  Pericol pentru PLUS - USR - PNL. Miza care distruge alianța

Cioloș - Barna
Cioloș - Barna

Pe scena politică românească, nu se pot menține alianțele pentru că mirajul prezidențialelor este mult prea mare, este de părere Val Vâlcu. Ca președinte, nu ai mari răspunderi, dar ai aproape toată puterea.

În România, nu se pot menține alianțe de genul - eu merg la Președinție, tu la guvernare. Nu s-a putut menține nici USL, care avea și susținere populară și mize mari.

Alianța între PNL și USR nici nu s-a constituit și deja vedem scandalurile cu care ne-am obișnut la Victor Ponta și Crin Antonescu, pe vremea USL. Dar aceștia s-au certat după ce atinseseră mai multe obiective. PNL și USR nu și-au atins niciun obiectiv și au început bătălia.

Mișcări de genul USR - PLUS sunt construite pentru a lua totul din prima. În caz contrar, se uzează. Avem deja experiența Cioloș la guvernare. Dacă o dau la pace și susțin PNL la prezidențiale, cum se mai poziționează USR - PLUS la alegerile locale și generale? PNL va da, din nou, președintele, iar USR - PLUS n-ar face mare lucru, în schimb s-ar băga într-o astfel de combinație, eventual într-un Guvern.

Experiența a arătat că numai fuziunile de genul PDL - PNL funcționează în România. Alianțele merg mai prost și eșuează. În plus, scenariul de succes în Occident este să vii pe un val de simpatie și să iei tot. Dat fiind faptul că în România alegerile se întind pe doi-trei ani, entuziasmul popular nu poate rezista atâta timp. La anul, USR și PLUS nu vor mai fi partide noi. Nu mai pot spune că reprezintă noua forță politică. Din acest motiv, sunt șanse mari să meargă mai degrabă separat decât împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel